Totalt antall sidevisninger

lørdag 13. november 2010

Pelsdyr-fanatikerne

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10011046
Lederen for pelsdyrnæringen i Norge slaktes fordi man finner gamle skader på tretten dyr av tretten tusen! Det er EN promille skader. Sjekk 13.000 sauer, 13.000 kuer, 13.000 katter, 13.000 frittgående høner: Er det sannsynlig at man finner en promille skader? Ja, og kanskje mer. For det er den målestokken det er snakk om.
Dette må sies å være innenfor normalen og vel så det.
Jeg er helt sikker på at pelsdyrnæringen gjør sitt beste for å unngå skader på dyrene, for det er jo dyrene de lever av. Hele og uskadede pelser, sunne dyr. Det er jo det som er fortjenesten!
Ta 13.000 barn, og hva finner du? Tjue PROSENT som er voldsutsatt (2600 barn det, mot de tretten pelsdyrene), samt 14 prosent jenter og 9 prosent gutter som utsettes for seksuelle overgrep. Jeg synes pelsdyr-fanatikerne burde bruke kreftene sine på sånt istedet, for det er langt mer omfattende problemer enn man finner i pelsdyrnæringen, og det finnes ingen form for tilsyn som kommer hjem til disse barna og ser til om de har det godt! Selv når grove overgrep avdekkes, er det mange som toer sine hender og ikke gjør en dritt for dem!
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.7376683
I motsetning til den oppmerksomheten pelsdyra får.

3 kommentarer:

  1. Alltid er det noen som skal sammenligne problemer,
    at noe annet er værre betyr ikke at vi kan slutte å bry oss. Det finnes organisasjoner som jobber med de sakene du nevner, alle kan ikke gjøre det samme!

    Og poenget med pelsdyr er at de har ingenting der å gjøre, de er ikke sammenlignbar med sau, ku og høne.. for de dyrene kan du sette i en innhegning, og de blir der, det gjør ikke mink og rev, derfor må de ha netting på alle kanter.

    Det gjør det umulig å gi de sine naturlige levevilkår som de trives i!
    Her jeg bor.. på bondelandet, går sauer og kyr fritt på meget store områder, derfor finnes det fe-rister osv.
    De dyrene trives og har det bra, men det sier seg selv at det er umulig å gi mink og rev den samme velferden når det lever 13.000 på èn farm!

    SvarSlett
  2. Bloggeren bør her lære seg betydningen av ordet empati. Mennesket er grusomt nok som det er, vi trenger ikke å støtte en næring som rett og slett er basert på ondskap.

    Alle i pelsindustrien og de som støtter denne moralsk forkrøplede bransjen bør gå dyp inn i seg selv å se de kalde harde fakta om hvordan disse dyrene har det. Det hjelper ikke å komme med statistikk her, bildene sier sitt. Så lenge ett dyr har det slik vil jeg si at det alene bør være nok til å stenge denne bransjen en gang for alle. Om du vil ha oppmerksomhet ved å provosere bør du heller finne deg noe mer produktivt å bruke tiden på.

    Om det skal brukes statistikk er majoriteten av den norske befolkningen mot pelsdyroppdrett "62 prosent er mot å holde rev og mink i bur for å produsere pels" (http://www.nationen.no/2010/11/10/naring/pelsdyr/dyrevelferd/mink/lars_peder_brekk/6264037/ (versjon lest 13.11.2010) Lever ikke vi i et demokrati? Statstøtten som gis av staten til denne "næringen" skal jo i utgangspunktet være støttet av majoriteten av befolkningen. Jeg sier hold en avstemming så vi kan få unna dette svineriet en gang for alle.

    SvarSlett
  3. Det er lett å være motstander av inhuman behandling av dyr. Det er frastøtende hvordan næringen får lov til å holde på. Pass dere likevel for de som vil være med på meningsbølgen. Forrige fredag var Anne B. Ragde på TV og formidlet sin avsky til de som bruker pels. Lørdag var hun i Magasinet og skrøt av sin Svalbard-tur hvor hun hadde med våpen i tilfelle isbjørn. Skal en isbjørn måtte risikere å DØ for at Anne B Ragde skal få en naturopplevelse??? Tenk før du snakker!

    SvarSlett